måndag 7 december 2009

~¤ Frostfrusen förförisk festtårta ¤~

Håll i hatten, mina damer och herrar. Livets Träd presenterar tårtan som kommer att göra högtiderna högre ändå! Med saffransbotten och chokladkräm som inte är av denna värld kommer denna vår festtårta att ta dig på direktbiljett till stjärnsprakande lyckorus. Vi tackar och bockar och låter henne tala för sig själv:

Botten:

2 dl hasselnötter, blötlagda över natten

2 dl cashewnötter, blötlagda över natten

2 dl mandlar, blötlagda över natten

4 msk honung

Vatten/nötmjölk

0,5 gram saffran

Mesquite

Maca

Chokladkräm:

1,5 dl kokosfett

2 dl honung

3 dl rå kakao

0,5-1 dl vatten

Garnering:

Hampafrön

Mixa alla bottnens ingredienser till en degsmet. Lägg hälften i en form med avtagbar botten, ca 24 cm, klädd i plastfolie. Ställ i frysen och låt stelna i ca 45-60 minuter. Gör under tiden chokladkrämen. När en timme gått tar du ut formen och stryker på ett lager chokladkräm, spara resten till topping. Ställ åter i frysen i 15 minuter. Gör ett lager till med smeten. Låt stelna i frysen. Ta sedan av kanten på formen, och stryk chokladkräm över hela kakan. Strössla över hampafrön. Låt kakan stelna i frysen. Ta fram några minuter innan servering. Hallon är toppen till, antingen mixade till en sås eller hela.



*Kärlek* 

/Nilla & Mia ¤ Livets Träd


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar