torsdag 24 juni 2010

¤Raw Food kakor på Mossagårdsfestivalen!¤

Var du och fikade i Trädgårdscaféet under Mossagårdsfestivalen är det ganska troligt att du nu längtar efter att få göra din alldeles egna raw food kaka och bjuda på nära och kära! Här är recepten på de två kakor vi sålde på årets fina fina festival. På festivalen gjorde vi enorma kakor som vi skar till fyrkantiga bitar. När du gör hemma är det bäst att använda en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

¤ Chokladkaka ¤

Botten:

3 dl cashewnötter, blötlagda över natten

3 dl mandel, blötlagda över natten

4 msk honung

1 tsk vanilj

Vatten

Chokladkräm:

1 dl kokosfett

1 dl honung

1,5 dl kakao

1-2 tsk maca

1-2 tsk mesquite

1/2 dl vatten

Garnering:

Krossade kakaobönor

Hampafrön

Mixa alla bottnens ingredienser till en degsmet. Lägg hälften i en form med avtagbar botten, ca 24 cm, klädd i plastfolie. Ställ i frysen och låt stelna i ca 20-30 minuter. Gör under tiden chokladkrämen. När en halvtimme gått tar du ut formen och stryker på ett lager chokladkräm, spara resten till topping. Ställ åter i frysen i 15 minuter. Gör ett lager till med smeten. Låt stelna i frysen. Ta sedan av kanten på formen, och stryk chokladkräm över hela kakan. Strössla över krossade kakaobönor och hampafrön. Låt kakan stelna i frysen. Ta fram några minuter innan servering. För äkta Mossagårdskänsla, ät med färska aprikoser. Färska hallon eller jordgubbar är också toppen.

¤ Erikas morotstårta ¤

Botten:

1 dl mandel, blötlagda över natten

1 dl hasselnötter, blötlagda över natten

3 dl torkade aprikoser, blötlagda ca 1-5 timmar

Fyllning:

5 dl finrivna morötter

2 dl cashewnötter, blötlagda över natten

1 dl torkade fikon, blötlagda ca 1-5 timmar

1 dl dadlar, blötlagda ca 1-5 timmar

1 tsk vanilj

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk kardemumma

2 msk honung

Garnering:

Gojibär

Kokosflingor

Mixa mandlar, hasselnötter och aprikoser. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Mixa sedan morötterna tillsammans med resterande ingredienser till en krämig och härlig fyllning. Lägg över smeten i formen och låt tårtan stå i kylen en timme före servering. Ta bort kanterna och dekorera med gojibär och kokosflingor.

Lycka till, hoppas det blir minst lika mysigt att äta hemma som på festivalen!

¤ Kärlek! ¤

/Nilla & Mia ~ Livets Träd

www.livetstrad.nu

1 kommentar:

  1. Jepp, precis det jag behövde, den chokladkakan glömmer man liksom inte ;-)

    SvaraRadera