¤ Chokladkaka ¤
Botten:
3 dl cashewnötter, blötlagda över natten
3 dl mandel, blötlagda över natten
4 msk honung
1 tsk vanilj
Vatten
Chokladkräm:
1 dl kokosfett
1 dl honung
1,5 dl kakao
1-2 tsk maca
1-2 tsk mesquite
1/2 dl vatten
Garnering:
Krossade kakaobönor
Hampafrön
Mixa alla bottnens ingredienser till en degsmet. Lägg hälften i en form med avtagbar botten, ca 24 cm, klädd i plastfolie. Ställ i frysen och låt stelna i ca 20-30 minuter. Gör under tiden chokladkrämen. När en halvtimme gått tar du ut formen och stryker på ett lager chokladkräm, spara resten till topping. Ställ åter i frysen i 15 minuter. Gör ett lager till med smeten. Låt stelna i frysen. Ta sedan av kanten på formen, och stryk chokladkräm över hela kakan. Strössla över krossade kakaobönor och hampafrön. Låt kakan stelna i frysen. Ta fram några minuter innan servering. För äkta Mossagårdskänsla, ät med färska aprikoser. Färska hallon eller jordgubbar är också toppen.
¤ Erikas morotstårta ¤
Botten:
1 dl mandel, blötlagda över natten
1 dl hasselnötter, blötlagda över natten
3 dl torkade aprikoser, blötlagda ca 1-5 timmar
Fyllning:
5 dl finrivna morötter
2 dl cashewnötter, blötlagda över natten
1 dl torkade fikon, blötlagda ca 1-5 timmar
1 dl dadlar, blötlagda ca 1-5 timmar
1 tsk vanilj
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk kardemumma
2 msk honung
Garnering:
Gojibär
Kokosflingor
Mixa mandlar, hasselnötter och aprikoser. Tryck ut smeten i en form med löstagbar kant. Mixa sedan morötterna tillsammans med resterande ingredienser till en krämig och härlig fyllning. Lägg över smeten i formen och låt tårtan stå i kylen en timme före servering. Ta bort kanterna och dekorera med gojibär och kokosflingor.
Lycka till, hoppas det blir minst lika mysigt att äta hemma som på festivalen!
¤ Kärlek! ¤
/Nilla & Mia ~ Livets Träd
Jepp, precis det jag behövde, den chokladkakan glömmer man liksom inte ;-)
SvaraRadera