fredag 16 april 2010

¤ Fredag med levande föda ¤

Det behöver inte vara svårt eller ta lång tid med maten för att man äter levande föda. Tvärtom upplever jag att det tar mindre tid, det vill säga när man kommit över gränsen för omställning och att det blir naturligt att planera blötläggningar, torkugnstider och groddning. Snart blir det lika självklart som all annan tidsåtgång man är van vid när det gäller matlagning.

Det bästa med levande föda är att maten på sätt och vis liksom lagar sig själv. Imorse innan jag gick till jobbet gjorde jag i ordning ett par blötläggningar till middagen i afton. Dels sådan här algspagetti, helt enkelt torkade alger som blir som pasta när den får ligga i blöt!



I en annan skål hällde jag en påse solroskärnor som är ett toppen och billigt alternativ när det gäller att göra råa röror eller färs som i detta fallet. Frön behöver inte ligga i blöt lika länge som nötter, så de är dessutom bra som snabbvariant. Färs på frön gör man lätt genom att mixa dem med lite ekologisk olivolja eller kokosfett, kryddor, soja, vitlök och gärna nån tomat.

Färska grönsaker är ju ett måste till varje mål. Dels för att det är så fint och gott, men också för att de är fulla med näringsämnen, enzymer och spirande livskraft! Idag bjöd vår groddmaskin på fina alfa alfa och mungbönsgroddar.


Så här toppen blev det till slut, med färska champinjoner, morötter och hemmagjord gomasio- mixade sesamfrön med himalayasalt!

Jätteenkelt och snabbt gjort, den mesta matlagningen skötte ju sig själv när jag var på jobbet.

Så sen var det bara att slänga av förklädet och ta helg!



Det vi vill mest av allt, anledningen att Livets Träd finns, är att vi vill dela med oss av vår fantastiska upptäckt om hur gott det är med levande föda, och hur otroligt bra man mår av en kost med mycket färska varor och superfoods!
Är du nyfiken på levande föda och superfoods, kolla Kommande kurser på vår hemsida www.livetstrad.nu

¤ Kärlek! ¤

/Nilla ~ Livets Träd

1 kommentar:

  1. Det ser ruskigt gott ut!

    Håller med om att råkost kan vara löjligt lättlagat. Och det är svårt att misslyckas när man har så goda råvaror. Iaf så länge man inte gör det för invecklat. :)

    SvaraRadera